Over

Samenwerken aan toekomstige oplossingen voor de huidige (crisis) en toekomstige (krapte) problemen op de arbeidsmarkt in Noordoost-Brabant. Dat is waar Agrifood Capital Werkt! aan werkt. Ze is van en voor de netwerkpartners van het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid. Het programma is aanvullend op datgene dat werknemers, werkzoekenden, overheden en onderwijsinstellingen in de regio al doen voor een goed functionerende arbeidsmarkt.

Het programma kent vier opgaven en één hiervan is ‘kwetsbare jongeren in de boot’. Om dit te bereiken trekken onderwijs, gemeenten, UWV en netwerkpartners gezamenlijk op zodat kwetsbare jongeren hun plek op de arbeidsmarkt vinden op een passende duurzame manier. Dit gebeurt door acties als stimuleringsregeling aanpak kwetsbare jongeren, bestrijding jeugdwerkeloosheid en de samenwerking in ’t WerkTverband. Door middel van de samenwerking in ’t WerkTverband willen wij de sluitende aanpak onderwijs – arbeidsmarkt behouden, de onderlinge samenwerking en kennisdeling tussen onderwijsinstellingen bevorderen en jongeren gezamenlijk oppakken na schoolverlaten (nazorg).

Wij leggen de lat hoog en hebben met elkaar de volgende ambitie:
“Alle jongeren die uitstromen uit VSO, PRO, VMBO, Entreeopleiding en uitvallers vanuit MBO 2 in de regio NOB gaan naar vervolgonderwijs, hebben een duurzame werkplek, een passende dagbesteding of zitten in een toeleidingstraject.”

Dit alles kunnen wij alleen realiseren door de samenwerking tussen ondernemers, onderwijs en overheid te versterken, waarbij de arbeidsmarkt ontwikkelingen uitgangspunt zijn.

Het project ’t WerkTverband, kwetsbare jongeren in de boot, wordt mede mogelijk gemaakt door Agrifood Capital Werkt! i.s.m. provincie Noord Brabant.
Informatie en logo: http://www.agrifoodcapital.nl/projecten/5-noordoost-brabant-werkt/

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s